Una primavera més, el Parc Natural de s’Albufera de Mallorca i el TAIB (The Albufera International Biodiversity group) han organitzat el “Camp Científic Internacional d’Ecologia aplicada a zones humides i de Formació de nous/noves investigadors/es”, que enguany ha tingut lloc al llarg de les dues setmanes que van del 12 al 25 de maig.

Durant aquest dies, un grup de científics juntament amb l’ajuda de 6 voluntaris han dut a terme activitats relacionades amb la conservació i la gestió de la flora i la fauna. Després d’una primera aproximació a l’entorn, el Camp Científic Internacional ha dut a terme els diversos seguiments establerts a llarg plaç, com el trampeig nocturn de papaions (papallones nocturnes), els transectes d’aus i els de papallones i libèl·lules. Paral·lelament s’ha seguit amb estudis ja en marxa, com ara el de taxonomia i ecologia d’himenòpters aculeats (abelles, vespes i formigues). Per últim, s’han iniciat d’altres com el seguiment de la població de tortugues d’aigua o l’estudi preliminar de l’estatus poblacional dels micromamífers (mussaranyes) del Parc. També s’han realitzat activitats puntuals sobre altres temes d’interès, com per exemple un taller sobre Comunicació, Educació i Participació Ambientals (CEPA), mostrejos d’invertebrats aquàtics per a determinar l’índex de qualitat de l’aigua i una jornada d’anellament científic amb experts en el tema. Es va tenir l’oportunitat de fer una visita a Ca’n Bauma, una finca limítrof al Parc que vol recuperar el camí tradicional des de Gatamoix a s’Albufera, que feien els treballadors de’n Bateman per assecar s’Albufera.

Aquest camp internacional de formació i investigació ha estat possible gràcies a la feina desinteressada de voluntaris i voluntàries amb l’equip del TAIB, al PN de s’Albufera de Mallorca i al suport econòmic de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori.

Per a veure amb més detall les activitats que hem dut a terme durant aquests dies, podeu baixar-vos aquest document (pdf. en anglès): 2014_primavera_resum (English version).